Kochblume låg et universal grydelåg fra Cookline

Det er noget vi alle har været udsat for og det sker stadigt for os. Vi vil gerne koge en pasta og sætter den over i vand, eller vi vil koge mælk. Ikke så snart vi har vendt ryggen til komfuret, fordi der lige er noget andet vi også skal nå trænger en hvislende lyd igennem. Åh nej, nu igen, tænker vi mens vi er på vej ud i køkkenet i fuldt firspring, men det er for sent. Står den forræderiske gryde ikke der på kogepladen mens den griner af os? I sådan en situation har man virkeligt kun selv at bebrejde og tilbage står så det ekstra arbejde med at rengøre komfuret. Hastværk er som bekendt lastværk!

Hvorfor sker det? Hvad kan hjælpe ? Måske et Kochblume låg!

Koger man en ​​pasta betyder sammensætningen en del. Pasta består af ingredienserne mel, vand og i nogle æg, og det indebærer, at det ikke er andet end stivelse og protein. Når stivelsen varmes op i en gryde med vand vil den absorbere vandet, indtil den til sidst brister. Små stivelsesmolekyler sendes ud i dit vand. Du kan se det som dannelsen af et hvidt skum. En masse af bobler på vandets overflade giver ikke mulighed for korrekt ventilation af damp, hvilket betyder gryde med kogende vand bliver overhedet, og det er det der forårsager, at de skummende bobler til at udvides og popper op.

Vil man koge mælk skal man huske, at komælk består af cirka 87 procent vand. Det resterende indhold er hovedsageligt proteiner, mælkesukker og fedt. Det er proteiner, der er kogepladens banditter. Når mælken opvarmes, klumper proteinerne sig sammen med fedtet og så koger gryden over. Der dannes mælkeskind, så øverst på den opvarmede mælk. Når mælken er tilstrækkelig varm koger den over. Dampbobler stiger op og støder sammen med proteinerne og mælkefedtet.

Der findes lignende historier for andre ting vi koger, fælles for dem alle er at det er irriterende når det sker.

Men nu er der en løsning nemlig Kochblume låg.

Husmoderen i 50’erne og 60’erne kendte til alle mulige husråd m.h.t. at undgå overkogning, men de var ikke 100 % sikre. Det er Kochblume låg markedsført, patenteret og fremstillet af tyske Cookline er et revolutionerende grydelåg fremstillet i silikone. Koger du et eller andet lægger du blot låget ovenpå gryden. Du vil blive overrasket, for vi kan med sikkerhed love dig at dette Kochblume låg låget hindrer at vandet koger over. Kochblume grydelåg finder flere anvendelser. Universal låget kan lægges på en stegpande og lukke af for de spruttende stænk, der sviner et komfur til. Man kan også anvende Kochblume universal låg til at dampe grøntsager med. Her skal det almindelige grydelåg med. Læg grøntsager ovenpå Kochblume på en gryde med kogende vand og placer så det almindelige grydelåg ovenpå grøntsagerne. Det lille dampningsmiljø er fortrinligt til alle mulige grøntsager. Og så kan Kochblume låget anvendes som en trefod (under en gryde), når man skal placere et meget varmt redskab på køkkenbordet. Rengøring af låget går ’som fod i hose’. Fedtet forsvinder nemt i opvaskemaskinen, fordi låget er fremstillet af silikone. Kochblume grydelåget fås i 3 forskellige diametre henholdsvis 25,5 cm, 29 cm og 33 cm og den fås i forskellige farver hos Kingbo.dk.

 

Universallåg - Kochblumes låg