Hvad er parterapi?

Mange mennesker tror, at parterapi egentlig bare er at være til psykolog to sammen på én gang. Det er parterapi langt fra. Parterapi handler om at optimere sit parforhold, sådan at begge parter kan stilles tilfreds og holde ud at leve i det. I parterapi indgår samtaler mellem din partner, dig og parterapeuten, men parterapi er meget andet end blot en samtale mellem dig, din kæreste eller ægtefælle og parterapeuten.

 

Alle parforhold kan få gavn af parterapi

Mange mennesker går rundt med nogle frustrationer omkring deres parforhold, som de ikke kommer ud med og derfor ikke får gjort noget ved. Ved at søge hjælp hos en parterapeut kan der komme fokus på netop disse frustrationer, og det vil ofte føre til et mere intimt og sensuelt forhold mellem dig og din partner. Der kan være forskellige grunde til, at man har brug for parterapi, men en hyppig grund til, at folk melder sig til terapi, er manglende lyst eller intimitet mellem hinanden. I virkeligheden kan alle parforhold have gavn af parterapi, fordi man lærer nogle grundlæggende værktøjer at kende, som man vil kunne bruge fremover. Desuden lærer man de basale mekanismer i et parforhold, hvilket kan gavne opfattelsen af sig selv og sin partner. Det er altså ikke nødvendigvis et krisetegn at søge hjælp hos en parterapeut, men derimod er det et tegn på, at man gerne vil leve i et sundt og velfungerende parforhold.

 

Priser på parterapi

Prisen på parterapi varierer meget og er afhængig af, hvad du og din partner har behov for. Nogle parterapeuter tilbyder en forsamtale, som er gratis eller til en meget lav pris, så man kan få en fornemmelse af, hvad man går ind til, når man begynder i parterapi med sin partner. Hvis begge parter synes, at det er en god idé, tilbyder mange derefter, at man kan få en ”pakkeløsning” med fx 10 terapisessions. Det kan være en særdeles god løsning, idet man sparer penge ved at vælge pakke-løsningen i stedet for at købe terapisessionerne enkeltvis. Hvis man som par køber terapisessionerne enkeltvis, er der sommetider en tendens til, at man stopper for tidligt. Det betyder, at man ikke får det optimale ud af det forløb, man har gennemgået. Derfor er det en god og billig løsning, at tage et fastsat antal terapisessions som fx 10. Hvis du og din partner synes, det lyder som noget, der kan gavne jeres parforhold, så kan I læse mere her.